Interview Otwin van Dijk: ‘Vertel maar dat je er bent’

profielfoto
Door Johan de Koning
Meer ambitie, daarvoor pleit Tweede Kamerlid Otwin van Dijk. De wetsvoorstellen zelf, daar gaat het uiteindelijk niet om. Wel om een inclusieve en toegankelijke samenleving, waaraan ook mensen met een beperking hun steentje bijdragen.

‘Het zorgdossier is voor mij niet alleen een papieren verhaal’, zegt Otwin van Dijk, Tweede Kamerlid voor de PvdA. ‘Ik neem ook mijn eigen ervaringen mee. Ik heb op mijn achttiende een ongeluk gehad, waarbij ik een nekwervel heb gebroken, met een dwarslaesie als gevolg. Ik moest alles opnieuw leren. ik wilde weer zelf tandpasta op mijn borstel kunnen doen, ik wilde terug naar school, doen wat ik gewend was. En ik liep tegen dezelfde dingen aan als andere mensen met een beperking.’

Lees hier het volledige interview http://www.vgn.nl/artikel/21424

Interview Otwin van Dijk: ‘Vertel maar dat je er bent’