Radio uitzending

Na jaren wachten was gisteren dan eindelijk het moment daar: de ratificering van het VN-verdrag voor de rechten voor mensen met een handicap. Met als grootste doel: toegang tot het maatschappelijk leven voor mensen met een beperking. Maar op de valreep werd dit moment toch nog uitgesteld.

Dit door onenigheid tussen de twee coalitiepartijen over de precieze uitvoering van de wet. Want zijn bedrijven nu wel of niet verplicht om hun gebouwen toegankelijk te maken voor gehandicapten? PvdA vindt van wel; alle gebouwen moeten toegankelijk zijn. Volgens de VVD kun je dit niet van ondernemers vragen. De SGP en het CDA kwamen met een kleine aanpassing op de wet in de hoop de ratificatie zo alsnog te redden. Uiteindelijk zal morgen waarschijnlijk de stemming plaatsvinden.

http://binnenland.eenvandaag.nl/index.php/radio-items/64537/discussie_toegankelijkheid_gehandicapten_

Radio uitzending