Afscheid van de protocollenterreur

Van waarde lokaal:

Verandering van het stelsel was echt nodig, niet omdat er bezuinigd moest worden, maar omdat er ‘een ziekte was geslopen in onze publieke sector die we moeten aanpakken’, aldus Otwin van Dijk.

02 november 2015
Achttien was ik, toen ik bij een ongeluk een nekwervel brak en een dwarslaesie opliep. Ik had gelet op mijn aandoening recht op een elektrische rolstoel, en op een duwrolstoel. De eerste was 40.000 gulden, de tweede 5000 gulden. Maar ik was ijdel en zocht voor mezelf een sportrolstoel uit voor 6000 gulden.

Vervolgens heb ik negen maanden moeten procederen en moeten lullen als Brugman om iets te krijgen dat beter bij me paste en ook nog eens veel voordeliger was dan het standaard aanbod. De protocollenterreur, de regels en de zorgzwaartepakketten zaten in de weg. Uiteindelijk is het gelukt. Die ervaring was een van de redenen om de politiek in te gaan: volgens mij kan de zorg vaak met minder geld en kun je mensen ook nog eens veel tevredener maken.

Lees hier het volledige interview mijn interview in van Waarde Lokaal

Afscheid van de protocollenterreur